Elfdorpentocht

 

Een van de evenementen die wij jaarlijks organiseren is de Elfdorpentocht. Het idee is in het jaar 2000 ontstaan. Een van onze leden kwam op het idee om een toertocht te organiseren. Net zoals de Friese 11-stedentocht, maar dan met oude trekkers. Onze gemeente Tubbergen heeft officieel 9 kerkdorpen, maar samen met Mander en Harbrinkhoek zijn het toch in totaal 11 dorpen. Dit resulteerde in 2002 in een eerste Elfdorpentocht voor oude trekkers. In dat jaar waren er zo’n 45 deelnemende trekkers. Inmiddels zijn we toe aan de 19e Elfdorpentocht en is het aantal deelnemende trekkers gestegen tot een maximum van 225. Alle trekkers dienen van bouwjaar 1975 of ouder te zijn en ZONDER geluidsdempende cabine. Een Sirocco jas, Fritzmeier kapje etc. zijn wel toegestaan.

 

 

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om met de rondrit alle dorpen van de gemeente Tubbergen langs te gaan. De reden hiervoor is dat dan vaak gebruik moeten worden gemaakt van dezelfde wegen. Dankzij de ‘Noaberkracht’ samenwerking tussen de gemeente Tubbergen en gemeente Dinkelland is het nu ook mogelijk onze route (gedeeltelijk) door de gemeente Dinkelland te laten lopen. Ieder jaar word er weer een nieuwe route uitgezet die gaat door de mooiste bossen, zandpaden en landweggetjes.

 

De lengte van de rondrit is ongeveer 45 kilometer. Op diverse plaatsen staan er gediplomeerde verkeersregelaars om de veiligheid tijdens het oversteken voor de deelnemers en het overige verkeer te waarborgen. ’s Ochtends voor de start staat er koffie met krentenwegge klaar. Gedurende de rondrit worden de deelnemers voorzien van diverse versnaperingen tijdens een drietal pauzes. Na afloop is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de barbecue. De laatste jaren is de Elfdorpentocht gegroeid in populariteit. Er is echter gekozen voor een limiet van 225 deelnemende trekkers, dit in verband met organisatorische redenen. Het is onder andere steeds lastiger om medewerking van instanties te krijgen en om voldoende (parkeer-)plek te vinden voor alle trekkers tijdens de pauzes.

Onze Elfdorpentocht vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van augustus. Let op, opgave kan alleen telefonisch! Dus niet per e-mail, voicemail, social media en ook een bezoek aan huis telt niet meer mee!  Dit alles om iedereen een zo gelijk mogelijke kans te bieden op deelname. Ook grote groepen tegelijk opgeven is niet toegestaan. De opgave geschiedt via 2 telefoonlijnen.

–> Opgave uitsluitend telefonisch! <–

 

De 20E Elfdorpentocht wordt verreden op zaterdag 26 augustus 2023, vertrek om 09.00 uur.

opgave IS op 1 april vanaf 08.00 uur via onderstaande telefoonnummers:

Familie Hannink:   0546-869225

Extra lijn opgave Elfdorpentocht:   06-22465221