Elfdorpentocht

 

Een van de evenementen die wij jaarlijks organiseren is de Elfdorpentocht. Het idee is begin het jaar 2000 ontstaan. Een van onze leden kwam op het idee om een Elfdorpentocht te organiseren. Net zoals de Friese 11-stedentocht, maar dan met oude trekkers. Onze gemeente Tubbergen heeft officieel 9 kerkdorpen, maar samen met Mander en Harbrinkhoek zijn het toch in totaal 11 dorpen. Dit resulteerde in 2002 in een eerste Elfdorpentocht voor oude trekkers. In dat jaar waren er zo’n 45 deelnemende trekkers. Inmiddels zijn we toe aan de 17e Elfdorpentocht en is het aantal deelnemende trekkers gestegen tot een maximum van 225.

Inmiddels is het niet meer mogelijk om met de rondrit alle dorpen van de gemeente Tubbergen langs te gaan. De reden hiervoor is dat dan vaak gebruik moeten worden gemaakt van dezelfde wegen. Er wordt wel geprobeerd om zoveel mogelijk dorpen aan te doen. Dankzij de ‘Noaber Kracht’ samenwerking tussen de gemeente Tubbergen en gemeente Dinkelland is het nu ook mogelijk onze route (gedeeltelijk) door de gemeente Dinkelland te laten lopen. Elk jaar word er weer een nieuwe route uitgestippeld die gaat door de mooiste bossen, zandpaden en landweggetjes.

De lengte van de rondrit is ongeveer 45 a 50 kilometer. Op diverse plaatsen staan er verkeersregelaars om de veiligheid tijdens het oversteken voor de deelnemers en het overige verkeer te waarborgen. ’s Ochtends voor de start staat de koffie met krentenwegge klaar. Gedurende de rondrit worden de deelnemers voorzien van diverse versnaperingen tijdens een drietal pauzes. De laatste jaren is de Elfdorpentocht gegroeid in populariteit. Er is echter gekozen voor een limiet van 225 deelnemende trekkers, dit in verband met organisatorische redenen. Het is onder andere steeds lastiger om medewerking van instanties te krijgen en om voldoende (parkeer-)plek te vinden voor de pauzes.

Onze Elfdorpentocht vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van augustus. Vanaf zaterdag 31 maart 2018 om 08.00 uur is er de mogelijkheid om u op te geven voor de 17e Elfdorpentocht 2018. Let op, opgave kan alleen telefonisch! Dus niet per e-mail, voicemail, social media en ook een bezoek aan huis telt niet meer mee!  Alles om iedereen een zo gelijk mogelijke kans te bieden op deelname. Ook grote groepen tegelijk opgeven is niet toegestaan. Dit jaar is de opgave wederom via 2 telefoonlijnen.

 

Vanwege eerste Paasdag op 1 april is besloten de opgave eenmalig te verplaatsen naar zaterdag 31 maart 2018!

–> Opgave uitsluitend telefonisch! <–

 

De 17e Elfdorpentocht wordt verreden op zaterdag 25 augustus 2018, vertrek om 09.00 uur.

 

voor Opgave kunt u op zaterdag 31 maart 2018 vanaf 08.00 uur bellen:

Familie Hannink:   0546-869225

Extra lijn opgave Elfdorpentocht:   06-22465221